Nimi: Nancy Tinkerbella
Kotikaupunki: Häme
Oma formaatti: Muusikko-juontaja-malli sekä elämäntapa-kantrityttö

Nancy Tinkerbella. Olet pin-up malli sekä country-laulajatar. Kertoisitko lyhyesti oman tarinasi, sekä jotain siitä, kuinka olet päätynyt viihdyttämisen sekä musiikin pariin?

Tulen musikaalisesta perheestä ja rakkaus juurimusiikkiin on tullut selkeästi isältäni. Esiintymään aloin jo pienenä tyttösenä, teini-ikäisenä tein musiikkiteatteria ja nyt aikuisempana olen löytänyt bändielämän. Tämän hetken aktiivisin bändini on Tinkerbella and the Big Bad Bear. Pin-upin pariin löysin ekan kerran teinivuosina, mutta palkkiollisia kuvauksia olen tehnyt vuodesta 2012.

Mikä on mielestäsi parasta esiintymisessä ja bändihommissa? Mikä kantri-musiikissa kiehtoo sinua erityisesti?

Musiikki on yksi elämäni suurimmista rakkauksista, se voimaannuttaa. On ihanaa luoda iloa ja tuntemuksia myös muille sitä kautta. Juurimusiikki monine sävyineen on ihanan aitoa ja välittää ihmisille oikeita tunteita ja tarinoita. Koko kantri-elämän tapa on tällaiselle maalaistytölle luonteva polku kulkea.

Kuva: Jari Savijärvi
Millä tavalla taide auttaa sinua päivittäisessä elämässäsi?

Musiikki auttaa minua pakenemaan kivulta. Yleensä keikalla tai treeneissä voin päästää kärsimyksestä irti hetkellisesti, purkaa oloani eläytymällä biisien tarinoihin ja henkilöihin. Kuvaukset ovat auttaneet minua hyväksymään itseni kaikkine virheineni. Pin-up tytöt kiusaamista vastaan -kampanjaa on ollut ihan huikea tehdä, sillä muiden auttaminen on ollut aina sydäntäni lähellä.

Kuva: Joona Virtanen
Suomessa elää vamman kanssa eläviä ihmisiä ainakin 7% työikäisistä, ja kipuoireyhtymästä kärsiviä on Suomessa arviolta yli miljoona. Miten koet oman elämänlaatusi muuttuneen oman onnettomuutesi jälkeen ja mitkä tärkeimmät asiat antavat sinulle voimaa kipuoireyhtymän kanssa?

Onnettomuuden jälkeen ehkä eniten on ravistellut ajatus siitä, miten elämänlanka on välillä hyvin hauras. Tämän tajuaminen on omalla kohdalla ollut hyvä asia, sillä se on saanut minut tavoittelemaan rohkeammin unelmiani ja tekemään töitä niiden eteen, sekä nauttimaan elämästä täysillä juuri tässä ja nyt. Tottakai monet asiat ovat haasteellisempia, muttei silti mahdottomia. Jaksamista kivun keskelle tuovat onnistumisen kokemukset ja saavutukset, sekä tottakai musiikki, ihmis- ja eläinystävät. Kirjoitan myös paljon.

Millaisiin asioihin sinä haluaisit ihmisten kiinnittävän huomiota, kun puhutaan monisairaus- tai kipuoireyhtymästä?

Haluaisin ihmisten olevan ymmärtäväisiä, sekä kunnioittavan ihmisten yksityisyyttä. Kaikki eivät välttämättä halua avoimesti puhua sairauksistaan, varsinkaan tuntemattomille ihmisille. Kroonisesti kipeä ihminen voi myös olla mestari piilottamaan kipunsa, sillä hän on oppinut elämään sen kanssa päivittäin. Älä siis vähättele toisen kipua tai tuntemuksia. Toivoisin myös että julkisten tilojen esteettömyyttä huomioitaisiin entistä paremmin.

Kuva: Marko Rautavesi
Onko sinulla vielä toteutumattomia unelmia? Mitä ne ovat?

Tuntuu että tavoittelen koko ajan korkeammalle ja haluan kehittyä entistä enemmän erityisesti musiikin parissa. Yhtenä haaveena on se, että terveydentilani jossain vaiheessa soisi kiertueen tekemisen ulkomailla. Unelmoin myös siitä että voisin taas palata kunnolla hevosharrastuksen pariin, ja vielä jonain päivänä pärjäisin ilman apuvälineitä arjessa.

Linkkejä: www.facebook.com/cherryleebyrd
www.facebook.com/tinkerbellabigbadbear

Teksti: Sini Kiko
Kuvat: Tinkerbella (kuvaajat merkitty kuviin)