Nyt on tarjolla musteenväristä ryskettä, kuoloa, mutaa ja pörinää erittäin syvältä Savon kallioperän uumenista. Kuopiolaisten Junnun, Villen, Tonin ja Iipon luotsaama uudenkarhea doom/sludge-projekti Goatroach lennättää kuulijan perseelleen heti demon alkumetreillä.

Goatro pohjustaa demon kammottavalla pianomelodialla häiriintyneillä taajuusäänillä säestettynä kuin sähköpiuhoilla, joilla kuulija asemoidaan valmiiksi tulevaa koitosta varten. Siitä 25 minuuttia eteenpäin meno hirvittää, vaikkakin tavalla, mikä saa naisten pöksyt märäksi kauhusta ja  miehet painamaan henkiset koppalakkinsa syvemmälle pääkalloonsa.

Maineensa mukaisesti atomipomminkin läpi tiensä elämään tallaava vuohitorakka on sekoittanut demollaan nätisti eri tyylilajeja: meininki on sopivasti sekä vihainen, menevä että manaileva, ja sanoitukset saavat oman sisäisen diktaattorin hyökkäyskannalle.

”These are not the hands / To be clasped in prayer / Nor were these knees / Made for kneeling / Not in servitude nor prayer / These hands were made / for great and terrible things ”
– Kolmannelta raidalta Busy Hands

Dödis-laulut raikaavat välillä kuin vuorenpeikon huutoyrjö. Päivänkakkaroita poltetaan korkeintaan piipuissa, ja sinisellä taivaalla rääkyviä lokkeja kivitetään kuoliaaksi moshpit-pyörremyrskyn pyöriessä ympäri Kuopiota. Tämä on vihamielisten iltapäivien sotamusiikkia parhaimmillaan. Etenkin biisissä Oceans To Drown ja Our Time Has Come eri elementtejä ja efektejä on yhdistelty toisiinsa tyylillä.

Bändi mainitsee esikuvikseen EyeHateGodin ja Hellhammerin, mutta kokonaisuus kuulostaa jännästi etenkin vokaalisuorituksen perusteella kotimaiselta Oranssi Pazuzulta. Kuuden biisin kokonaisuus vakuuttaa, ja tästä lähteekin Badiksen ehdoton kuuntelusuositus kaikille kullanmuruille, jotka ei niin kevään valoisuudesta välitä.

Ota julkaisu haltuun täältä:

Seuraa yhtyettä somessa: https://www.facebook.com/Goatroach-1157305084429350/

Teksti: Bad Pablo