Jasson toinen pitkäsoitto 8-0 lähtee reippaasti liikkeelle biisillä Elokuun Tähti. Hurjasta lempeään taipuvasta synasooloilusta tulee väkisinkin sellainen lämmin fiilis, mitä on vaikea sanoittaa. Synailu kuuluu läpi biisien, ja se tuo kappaleisiin oikeastaan vähän sellaista ”vanhan liiton” lämmintä hehkua. Jasson edelliselläkin albumilla oli hyödynnetty moninaisia perinteisiä soittimia, ja se tuo biiseihin mukavasti väriä. Eikä mitään tylsiä värejä, vaan sellaisia jänniä.

Jasso on perinteistä kevyehköä rokkia, eikä ainakaan itseään liian vakavasti otettavaa musiikkia. Sanoituksissa mennään paikoittain kieli poskessa, ja laulajan performanssia on mukava kuunnella. Syna-ajelu tuo oman twistinsä biiseihin ja sopii niihin todella hyvin.

Yleisellä skaalalt´la kyseessä on suht hyväntuulinen menolevy. Kuultavissa on suoraviivaista kaljabaarirokkia, rautalankaa, synaa, lämpöä ja iskelmätyylistä groovea. Albumi on tuotettu hyvin, mikä lisää omalta osaltaan kuuntelumukavuutta reilusti plussan puolelle.

Kirjoittajan omat suosikkibiisit levyltä ovat Velka, Kissavahti ja Kerran Kävellä.

Sanoisin että Jasson 8-0 on mukava, kevyehkö mutta viihdyttävä rilluttelulevy. Albumilla on sellaista kesäistä, ilta-auringossa ajelun tunnelmaa. Voisin myös jostain syystä kuvitella bändin soittavan jossain elokuisissa, kosteissa häissä, joita vietetään puuntuoksuisella, vanhalla kasinolla.

Teksti: Sini Kivikoivu
Kuva: Jasso