KAKSOISELÄMÄÄ (2h 25 min)

Ohjaus ja lavastus – Olli-Matti Oinonen
Puvustus – Maria Salminen
Musiikin sovitus, harjoitus ja johto – Petri Tiainen ja Elina Lehikoinen
Koreografia – Antti Lahti
Kaksoiselämää on 1990-luvun alkuvuosiin, pienelle suomalaiselle paikkakunnalle sijoittuva draama. Näytelmän on ohjannut Olli-Matti Oinonen, ja sen on kirjoittanut Timo Kanerva.

Vastoin omia odotuksia näytelmästä, teoksessa ei käsitellä Juice Leskisen elämää vaan hänen sävellyksiensä pohjalta on kirjoitettu uusi tarina, jonka henkilöt toimivat kappaleiden tunteiden tulkkeina.

Näytelmän  skenaariona toimii pienen paikkakunnan kuppila, jonka omistaja Einari on 1990-luvun laman armoilla.

Ihmissuhteet ovat koetuksella, pankkikriisi ajaa sekä pankit että yrittäjät ahdinkoon, mutta lopulta rakkaus on kuitenkin voittavi huolet ja murheet.

Ihanaa!

Ihmettelin jossain vaiheessa näytelmää, että miten ihmeessä päähenkilö Einarin hahmoa esittävä Puntti Valtonen osaakin Juicen kappaleet niin hyvin.

Vasta jälkeen päin sain selville, että Puntti on Juice Leskinen Grand Slamin entinen kitaristi-laulaja. Ei siis ihmekään, että Juicen biisit ja esiintyminen sujuivat.

Musikaalissa riitti draamaa ja komediaa sopivassa suhteessa. Modernit tanssikohtaukset olivat oiva ja ajankohtainen lisä pitkin esitystä, ja teatterin livebändi säesti kappaleita koko ajan taustalla.

Koin koko esityksen aikana kylmiä väreitä neljästä viiteen kertaa. Se on henkilökohtaisesti iso luku yhdeltä esitykseltä. Etenkin herkät duetot Einarin ja upea-äänisen Mollan (Lotta Vaattovaara) välillä olivat upeaa kuunneltavaa.

Ei ole toista sielun värit sisällöllään uusivaa genreä, kuin onnistunut musikaali.

Kaksoiselämää tarjosi vauhdikkaasti monoa kaamokselle. 

Kaksoiselämää -esite
Kuopion Kaupunginteatterin esityskalenteri
Kuvat: Kuopion Kaupunginteatteri
Teksti: Sini Kivikoivu