Toista kertaa Ravintola Sampossa 23.3. järjestetyssä Muikkukellarissa esiintyivät Joku Iiris, Roskamiehet ja River String Lizzard.

Ensimmäinen esiintyjä,  turkulaislähtöinen Joku Iiris, esitti melkein kolmen vartin setin verran omaa reality-bluesiaan. Biiseistä ei puuttunut ironiaa eikä äkkiä olohuoneesta ulkoavaruuteen siirtyviä pohdintoja olemassaolon kummallisuudesta. Kirosanoja oli sopivasti ja turha runotyttömäisyys oli karsittu onnistuneesti pois.

Iiriksen saundista tuli jostain syystä mieleeni folk-kuningatar Joan Baez, joka on poikkeuksellisesti kotoisin New Yorkista ja joka puhuu jostain syystä gangsterimaisella italialais-aksentilla… Fiilistele alta ”Kaunis” -biisiä:

Toisena esiintyjinä lavalle nousivat Roskamiehet, jotka soittivat 50- ja 60- lukujen tunnetuimpia surf- ja rautalankabiisejä neljän hengen kokoonpanolla. Laulajana Roskamiehissä on Tietoisuuteen-sarjassakin mukana ollut, Ongelmassa ja Cotardsissa vaikuttava kuopiolainen Ville Miettinen. Toisena kitaristina toimii Jukka Ruuskanen (Jasso), basson varressa Mikko Virtasola ja rumpalina rennolla kädellä veivaava Jussi Huttunen.

Keikka oli vahva alusta loppuun, soitto kulki ja jengi viihtyi. Minulla on tunne, että Roskamiehet tulee näiden vetojen perusteella jatkossa saamaan helposti keikkaa bilebändinä! Roskamiesten Muikkukeikka katsottavissa kokonaisuudessaan alla olevasta linkistä:

Kolmantena bändinä esiintyi River String Lizzards. Lizzardien mutapohjavoittoinen blues yhdistyi raskaaseen rokkiin. Progekoukkuja mahtui mukaan, ja yhteissoitto oli taitavaa. Todella tunnelmallinen setti, joka parani koko ajan loppua päin.

Ravintolan seinillä oli Anu Rantosen ”environ-mental blues” -valokuvanäyttely, jonka teokset risteilivät jossain kaleidoskooppimaisen luontokuvaston ja aikojen välissä matkaavan DMT-tripin välimaastossa. Linkkejä Anun töihin osoitteissa instagram.com/mielikuvataiteilija ja www.anurantonen.com.

Ravintola Sampo toimii keikkapaikkana yllättävän hyvin, muikkulautasetovat herkullisia ja palvelu pelaa, joten annetaan tokkiisa rokin soida jatkossakin ja mennään kohti uusia keikkoja!

Seuraava tapahtumareportaasi olisi sitten ensimmäistä kertaa Humuklubilta, joka järjestetään 5.4. Pannuhuoneella. Tuolloin esiintymässä ovat Rosita Luu, Veera Maria Kristiina, ja Ville Miettinen.

Teksti: Bad Pablo
Kuvat: Milja Virtasola